InnoHealth Satellite Event #4: Χρόνιοι Πάσχοντες στην Ψηφιακή Εποχή

Με δεδομένες τις εξελίξεις στον ερευνητικό, ιατρικό και τεχνολογικό τομέα, το InnoHealth Satellite Event #4 έχει στόχο να παρουσιάσει σημαντικές πτυχές σε σχέση με τη διαχείριση και την παρακόλούθηση των χρόνιων παθήσεων. Συνδυαστικά, θα παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην τεχνολογία και στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην ποιότητα ζωής των ασθενών, χρόνινων παθήσεων. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 | 18:00 – 21:00
ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΩΡΕΑΝ


DECODE – Marie Skłodowska Curie Grant (April 2021)


Δελτίο Tύπου Έργου Lethe (HORIZON 2020, GA 101017405)

Lethe project just started!

A personalized prediction and intervention model for early detection and reduction of risk factors causing dementia, based on AI and distributed Machine Learning


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 – Άρθρο του καθ. Δ. Ι. Φωτιάδη
Γιάννης Παλυβός (https://www.chemeng.ntua.gr/the_former_faculty/j.palyvos)  Σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2020, έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Γιάννης Παλυβός.  Ένας εξαιρετικός δάσκαλος και οραματιστής που εργάστηκε σκληρά για την υποστήριξη και προώθηση νέων ανθρώπων. Για μένα υπήρξε ο πνευματικός μου πατέρας και αυτός που μου έδωσε τις βάσεις για τις σπουδές μου και την εξέλιξη μου ως Μηχανικός. Ήταν πραγματικός αρχηγός, που με πάθος και ζωντάνια υποστήριζε όλους τους φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.  Με ήθος και καθαρές αρχές καθοδηγούσε και προωθούσε ερευνητικά θέματα στην πρωτοπορία της έρευνας.  Θα τον θυμόμαστε όλοι για πάντα.
καθ. Δημήτριος Ι. Φωτιάδης

14/01/2020 – See Far Project Meeting at Ioannina

See Far – Second General Assembly meeting
16-17 January 2020
Hotel Du Lac Congress and Spa
Ioannina, Greece

Download the GA meeting announement


 

28/10/2019 Παρουσίαση του έργου ProMiSi στο 19th annual IEEE International Conference on Bioinformatics and Bioengineering – ΒΙΒΕ2019


 

28/09/2019 – MEDICON 2019


 

20/09/2019 – IAMBE Symposium on Grand Challenges in Biomedical Engineering 2019

Prof. Dimitrios I. Fotiadis was elected member of the International Academy of Medical and Biological Engineering (IAMBE)

http://www.iambe-ifmbe.org/News.html        Photo Gallery


 

09/09/2019 – 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Παρουσία του Εργαστηρίου MEDLAB)

09/09/2019 – Νέα από το FORTH

12/02/2019 – Έργο ProMiSi 

Το ProMiSi είναι ένα έργο (κωδικός ΗΠ1ΑΒ-00185) χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “ΗΠΕΙΡΟΣ” 2014-2020 με σκοπό την ανάπτυξη μίας υπηρεσίας για την ανάλυση εικόνων απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού και την εξαγωγή πληροφοριών για την εξέλιξη της νόσου της πολλαπλής σκλήρυνσης. Στόχος είναι να επιτρέψει σε νευρολόγους, ακτινολόγους, κλινικούς ερευνητές και διαγνωστικά κέντρα να εξάγουν αξιόπιστες και αντικειμενικές ποσοτικές μετρήσεις από εικόνες μαγνητικής τομογραφίας και θα τους οδηγήσει έγκαιρα και ασφαλέστερα στην λήψη απόφασης σχετικά με την εκτίμηση του σταδίου της νόσου, την παρακολούθηση της εξέλιξης της πολλαπλής σκλήρυνσης, την αξιολόγηση της θεραπευτικής αγωγής και κατά επέκταση την εξατομικευμένη διαχείριση του ατόμου με πολλαπλή σκλήρυνση σε πρώιμο στάδιο συμβάλλοντας, με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.

Φορείς του παρόντος επιχειρηματικού σχεδίου είναι  το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (συντονιστής) και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ το οποίο συμμετέχει με την Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας & Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων – MedLab και την Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

 

15/05/2017 – IEEE/AKAY Fellowship

Ms. Panagiota Tsompou and Ms. Amalia Ntemou, members of the Unit of Medical Technology and Intelligent Information Systems, Dept. Materials Science and Engineering, University of Ioannina, selected to receive the IEEE/AKAY fellowship for the 16 th NSF International Summer School on Bio-X, Biocomplexity and Bioinnovation which will be held in Chania, Crete, Greece from June 9-14, 2017.

August 31 to September 2, 2017 – 2017 Taishan International Forum on Healthcare Technologies, Robots and and Artificial Intelligence